Зелената глина – вълшебство за лицето и тялото 20.04.2012 – Posted in: Естетика – Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Едно от най-древните почистващи и разкрасяващи средства на хората, водещо началото си още от времето, когато е нямало сапун, е хумата или още я знаят като глина. Нейните антисептично и противовъзпалителни средства са известни на всяка жена, а освен това хумата детоксикира и извлича замърсявания от кожата и косата, като същевременно ги зарежда с микроелементи. И всичко това без да причинява никакво дразнене, за разлика от масовите детергенти в сапуните, шампоаните и другите измиващи средства.

Съществуват обаче различни видове глина, които се различават както по своя цвят, така и по минералния си състав. Затова и въздействието им върху кожата и косата е различно.

Бялата хума е с най-фина структура, тя е и най-приятна за употреба, но за жалост има доста беден минерален състав. Основната й съставка е минерала каолинат, който е примесен с алуминий и силиций. Затова пък благодарение на неутралното си pH се понася добре от всички типове кожа, дори и от най-сухата. Използвайте я за почистване и приготвяне на маски, за да премахнете токсините от вашата кожа и да стимулирате регенерацията на клетките. Може би не знаете, но бялата глина има дори антибактериални свойства и под формата на пудра е естествено заздравяващо средство при подсечена и наранена кожа.

Зелената хума се характеризира с доста по-груби частици, идващи от разнообразните примеси в нея. Тя е полезна за смесената и мазна кожа предимно. За жалост в аптеките, дрогериите и козметичните магазини няма да я намерите опакована и на прах. Може да се сдобиете със зелена хума единствено от пазарите под формата на големи буци. Зеленикавият й цвят се дължи на комбинацията от железен оксид и ценни микроелементи – магнезий, калций, калий, магнезий, фосфор, цинк, алуминий, силиций, мед, селен, кобалт и молибден. Благодарение на този богат състав зелената глина не само почиства порите в голяма дълбочина, но и регулира себумната секреция. С нея можете да си приготвите ефикасна маска против акне, защото има силно успокояващо и антибактериално действие. Използвана като измиващо средство за коса значително намалява омазняването и дразненото на скалпа. Зелената хума се приема дори вътрешно за детоксикация и реминализация на организма, както и за лечение на стомашни оплаквания.

Червената глина или хума, има характерен червеникав цвят, на който дължи и името си и който е следствие на богатството от железен окис. Тя помага за подобряване на кръвообращението, а оттам и спомага достигането на повече полезни вещества и кислород до кожата. В резултат на това тенът става по свеж, а овалът на лицето по-стегнат. Особено полезна е червената глина за жени с розация, тъй като укрепва капилярите и разнася оттоците. Също така съживява повехналата и уморена кожа, почиства дълбоко мазната и замърсената.

Жълтата глина е най-щадяща за сухата и застаряваща кожа. Тя не извлича мазнините от епидермиса, а само токсините.

Нашата процедура със зелена глина :

Почистваща, освежаваща и релаксираща процедура за лицето

Green Clay Detox

/пилинг с хималайска сол и етерични масла,масаж с масло от пшеничен зародиш, стягаща и почестваща маска със зелена глина / с етерично масло от чаено дърво при проблемна кожа, с портокал за нормална кога, с иланг – иланг за суха кожа/ хидратирщ крем за лице, релаксиращ масаж на раменете, шията и врата.

Специална пролетна цена : 19 лв.

Нашият спа комплимент : масаж и маска на ръце