Бодирепинг с термосауна – що е то или как да свалим няколко номера от дрехите си с няколко процедури 23.04.2012 – Posted in: Естетика – Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Целулитът, известен още като „портокалова кожа” представлява мастни натрупвания под формата на трапчинки в областта на бедрата, ханша и корема вследствие отлагане на мазнини, вода и токсини,  които тялото не може да елиминира поради нарушения в лимфния и венозния дренаж с последващото развитие на фиброза.

Факторите, които водят до развитието на целулит, са: генетично предразположение, хормонални фактори(предменструален синдром, пубертет, бременност, менопауза, хормонално лечение, хормонозаместителна терапия,хормонална контрацепция) и венозна и лимфна стаза (неподходящи обувки, тесни дрехи и чорапи, работа).

Боди репинг произлиза от английски език и означава „стегнато повиване на тялото“.

Това е метод за отслабване и премахване на целулит по бедрата и тялото чрез комбинация от модерна козметология и телесна терапия.

В борбата за красива фигура съвременната жена разполага с много оръжия. Технологиите и инструментариума в тази посока се развиват все по-бързо, така че дано някой ден съвършеното тяло да е напълно постижимо за всички желаещи.

Един от модерните методи за извайване на тялото с определен антицелулитен ефект е така нареченият бод репинг.

На английски терминът означава „стегнато повиване на тялото“, а самата технология за отслабване и премахване на целулит по бедрата и тялото е отдавна позната и широко използвана в редица страни по света.

Бодирепинг намалява обиколките на тялото и подобрява общото състояние и вида на кожата при целулит. Счита се, че е един от най- резултатните методи за корекция и моделиране на фигурата – без диети и хирургическа намеса.

“При бодирепингът тялото се увива с различни бандажи като в кожата предварително се втрива активен антицелулитен серум. Когато тялото се обвие с водорасли и морска кал, тогава говорим за фанготерапия. Водораслите абсорбират токсините от организма, а епидермисът се изглажда и кожата става мека и гладка. След като тялото се намаже с  водорасли и морска кал, се увива във фолио и в термоодеало, което работи на температура по-висока от тази на човешкото тяло. Целта е да се създаде ефекта на микросауна, като се предизвиква изпотяване, което води до намаляване на обиколката. Фангото освен че стопява килограми, е и много полезно за здравите хора. Фангото е съпътствано с активно движение или е в комбинация с масаж и целутрон, резултатът е поразителен.

За съжаление фанготерапията е противопоказна за хора, които имат проблеми със сърцето и кръвоносната система. За тях са подходящи криобандажите – тялото се третира с изстудяващи лосиони, които имат за цел да предизвикат засилено кръвоснабдяване на тъканта. Тази засилена циркулация предизвиква изгаряне на мазнините. Изстудяващите и затоплящите бандажи могат да се правят и в домашни условия, защото повечето фирми вече предлагат и такива продукти, които обикновено са на основа водорасли. След като се нанесат върху тялото, то се увива във фолио и отгоре се облича клин или някаква друга дреха, с която се стои 30 – 40 минути. Още по-добре е, ако след това се направи масаж, за да се раздвижи лимфата.”

Бодирепингът  намалява обиколките на тялото и подобрява общото състояние и вида на кожата. Особено резултатен метод за корекция и моделиране на фигурата – без диети и хирургическа намеса. Боди репинг е авангарден метод за ефикасно въздействие върху целулит и подкожни мастни натрупвания, за бързо отслабване и нежна кожа. Процедурата се извършва с термоодеало.

 

Първата съществена стъпка се състои в пълна ексфолиация, която оставя кожата Ви мека и сатенено гладка.Ексфолиант за тяло с морски соли и етерични масла или пилинг ампули с гликолова киселина, която позволява лесно отстраняване на мъртвите клетки от епидермиса, подобрява кръвообръщението и нежно почиства кожата.

 Втората стъпка от процедурата:

Краката,ханша и талията се намазват гладко с антицелулитно масло с люта чушка или , етерична антицелулитна комбанация,като подобрява текстурата и външния вид на третирания участък.

Третата стъпка от процедурата е Антицелулитен масаж, като към терапията може да се добави ампула с л карнитин или кофеин, активация с ултразвуков масаж, вакуум масаж.

Добавя се и детокс маска с водорасли или зелена глина или активна йодна течна маска в кавяви водорасли за скоростно отслабване.Термоодеалото спомага за разграждане на мазнините чрез затопляне. То е от специален материал с три самостоятелни части за затопляне. По този начин многократно се засилва ефекта от боди репинга.

Ефектите  от боди репинг:

• Подобрява общото състояние и вида на кожата при целулит;

• Премахване на отоците, изчистване, детоксикация на организма;

• Намаляване на обиколките в проблемните зони;

• Нормализиране обмяната на веществата;

• Активизация на отделителните функции на организма;

• Стимулация на микроциркулацията и кръвообращението;

• Антиоксидантно, общо подмладяващо действие;

• Повишава еластичността на съединителната и мускулната такъни;

• Нормализация на тургора на кожата

За дълготраен ефект се препоръчва пакет от 10 процедури.

Бодирепинг с пилинг,антицелулитен масаж с вакуум и ултразвук, отслабващи и антицелулитни  ампули, активна маска за отслабване и моделиране  в термоодеало – 39 лв.

Пакетна цена за курс от 10 процедури – 350 лв.

Специален бонус към пакета – Антицелулитен и отслабващ гел Фитосоник

Програма Стегнато дупе

  • 10 процедури локален отслабващ масаж с антицелулитни и отслабващи ампули
  • 10 процедури безиглена мезотерапия с ултразвук за дълбоко проникване на ампулите в мастните депа
  • 10 процедури вакуумен масаж
  • 10 процедури отслабваща маска с етерични масла и детоксикация със зелена глина

Промоционална цена на пакета : 210 лв.