Процедури с поморийска луга 01.12.2012 – Posted in: Естетика – Tags: , ,

 

Черноморската луга притежава силно изразено противовъзпалително действие, минерализира организма и стимулира защитните реакции и процеси в него. Магнезият в лугата е изключително полезен за човешкия организъм, с благоприятно действие върху опорно-двигателния апарат и нервната система.

Терапиите с луга и морски минерали са приложими при лечение на артроза, дископатии, радикулити, ревматоидни оплаквания, мускулни болки, разширени вени, а има също и при борбата с целулита.

 

В лечебните продукти „Sea Stars & Solilug” черноморската луга може да бъде намерена под формата на разтвори, мокри кърпи и масажни гелове, в които е обогатена с различни етерични масла, всяко от които е със свое благоприятно действие върху организма.

 

Разтворът „Solilug Стабилизирана черноморска луга” се предлага в разфасовка от 950 мл., която е напълно достатъчна за един пълен курс на лечение. Тя може да бъде разреждана във вани или локални ванички. С нея също се правят фрикции и топли или студени компреси.

 

В масажните гелове на „Sea Stars & Solilug” черноморската луга е по-концентрирана, а добавените в тях етерични масла от розмарин и хвойна също допринасят за оздравителния ефект на терапията.

Етеричното масло от хвойна е било познато още в Северна Америка и морските области на Канада, където местните племена използвали хвойната за навяхвания, рани и ревматизъм. Тяхното общо вярване било, че хвойната укрепва организма и го прави по-силен в борбата с болестите. Терапията със „Sea Stars Масажен гел Хвойна” и „Sea Stars Мокра кърпа за тяло с Черноморска луга и масло от Хвойна” се препоръчва при лечение на мускулни болки, плексити, радикулити заради допълнителното охлаждащо и болкоуспокояващо действие на хвойната. Студените компреси с нея са подходящи и за криотерапия на разширени вени.

 

Розмаринът се смята за едно от най-популярните лекарствени растения, защото етеричното масло от розмарин има полезни свойства за облекчаване при ревматизъм и артрит. Масажиране на конкретната област или налагане на топъл компрес с продуктите „Sea Stars Масажен гел Розмарин” и „Sea Stars Мокра кърпа за тяло с Черноморска луга и масло от Розмарин” води до значително облекчаване на болката и лечение на ставните заболявания. Загряващият ефект на етеричното масло прави тези два продукта изключително подходящи при антицелулитни терапии и предотвратяване появата на стрии.

Релаксиращ масаж на гръб,

апликация на компрес с поморийска луга,

активиране с топли вулканични камъни – 25 лв.

Пакет от 5 процедури – 99 лв.

Релаксиращ масаж на гръб и стъпъла и топли компреси с поморийска луга – 30 лв.

Пакет от 5 процедури – 119 лв.