Дерма ролер – козметична процедура с естетични резултати 26.03.2015 – Posted in: Естетика – Tags: , , , , , , , , ,

Дерма ролерът въздейства на кожата с помощта на два фактора – на микроигличките, които навлизат в повърхностния слой на кожата, стимулират я за създаване на собствен колаген и самовъзстановяване, и на образувалите се микро-канали, които допринасят за по-добро проникване на терапевтичните серуми и коктейли през епидермалната бариера в дълбоките слоеве на кожата. Микроскопичните иглички, прикрепени към валяка, по време на неговото движение перфорират външния рогов слой на кожата, образувайки набор от микро канали. Чрез тях в дълбоките слоеве на кожата проникват лечебните кремове и серуми.

Дерма ролерът е специална приставка, на която има заострени микроиглички, на ролка. Процедурата се прави, като ролерът масажира цялото лице или конкретна зона, за която има нужда.

Хилядите микроубождания на пръв поглед не предизвикват сериозна травма на лицето, но предизвикват мощна възстановителна реакция от страна на кожата и активират процеси по регенерация и възстановяване. Различните проблеми на кожата се третират по различен начин и с различни козметични продукти, депигментиращи серуми, ботоксоподобни серуми дерморелакс серуми , хиалуронова киселина, биологичен пийлинг с аха киселини, регенериращи серуми, коктейли от витамини,  и др. според спецификата на проблема, ДермаРолерът успешно се комбинира с ампулите и активните серуми на козметиката.

Правят се между 7-10  процедури в различните случаи. Процедурата може да се комбинира с други методики за оптимизиране на резултатите като : микродермоабразио, неинвазивна мезотерапия BDR, билков пилинг, радиочестота, фототерапия с ЛЕД светлини и др. по преценка на вашия козметолог. Тази експресна процедура е една от предпочитаните от актрисата Анджелина Джоли, заради бързите и резултати и краткия възстановителен период.

Съществуват Дермаролери за домашна употреба, които се продават с пакет от продукти, но сериозните резултати идват при процедури с медицински дермаролери. Разликата е в размера на иглите и в натиска, с който се изпълнява процедурата. При възстановяване на кожата от дълбоки белези и стрии, дълбочината на апликациите е по – голяма. Резултатите са забележителни.

Ефекти :

Стягане

Подмладяване

Редуциране и премахване на средно дълбоки и дълбоки бръчки

Намаляване на размера на порите

Премахване на белези от акне

Редуциране на белези от стрии

Антицелулитен ефект

1. Биохидратация (дълбоко овлажняване);

2. Възрастови и мимически бръчки;

3. Биоревитализация (дълбоки бръчки и увяхване на кожата);

4. Нарушение на контура и овала на лицето (лифтинг);

5. Хиперпигментация (избелващ);

6. Себорегулация на мастните жлези и акне

7. Хиалурон – Околоочен контур (кръгове, сенки и бръчки около очите)

Какво представлява Дерма ролер – терапията?

Това е процедура за подобряване на видимите признаци на остаряването на кожата на лицето, шията, деколтето и ръцете като най-често третирани зони. Състои се в обработване на участъците със специални ролери, които създават множество микроотвори в дермата, след което се прилагат хиалуронова киселина и/или витаминни коктейли, с което релефът на кожата се изглажда и тонусът й се възстановява. Тази процедура може да бъде съчетана с друг тип естетична медицина или хирургия.

Какво Дерма ролер -терапията няма да направи за Вас?

Дерма ролер -терапията не може да промени основно Вашия външен вид и не може да спре процеса на стареенето, но може със сигурност да освежи и подмлади лицето Ви.

Подходяща ли е derma roller-терапията за Вас?

Derma roller-терапията е нехирургичен метод за подмладяване. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава, имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за Дерма ролер -терапията?

Няма „точна“ възраст за Дерма ролер -терапията. Моментът е строго индивидуален и се определя от първите белези на остаряване и загуба тонуса на кожата. Прилага се при пациенти от 16 години нагоре. Периодичната апликация води до известно сумиране на ефекта, като резултатите са по-дълготрайни, естествено изглеждащи и дозите за постигането им обикновено са по-ниски.
За контакти : Славина Дончева – експерт медицинска козметика
0898220251
гр. Сандански, ул. Македония 38, ет. 2
гр. Благоевград, ул. Иван Михайлов № 1, ет 3