Фотоподмладяване.IPL Exilite. 12.04.2016 – Posted in: Естетика – Tags: , , , , ,

ЗА ПРОЦЕДУРАТА

exilite_363_hp_carousel_bg_1161_original

 

 

 

 

 

Какво представлява IPL терапията?
Терапията чрез Интензивна Пулсова Светлина (IPL) е неинвазивна и неаблативна терапия, която използва високоинтензивни пулсови честоти от видимия спектър на светлината с цел подобряване състоянието на кожата, както и за лечение на различни съдови лезии, в това число телеангиектазии, разкъсани повърхностни вени, разширени вени тип “метличка”, за лечение на средно тежко акне, възрастови пигментации, бръчки, линии, белези, розацея, изглаждане и подмладяване на кожата на лицето (реджувинейшън), дълготрайно премахване на нежелано окосмяване. Всички тези терапии се осъществяват посредством серия от IPL процедури – между 4 и 8 на брой.

Как функционира IPL технологията?
Системата функционира на същия принцип като лазерните технологии. Светлинната енергия се абсорбира от съответните целеви (таргетни) клетки (с цвят), наречени хроматофори. Светлинната енергия се трансформира в топлинна, която въздейства върху избраната зона. IPL системите се различават от лазерните по това, че използват различни дължини на светлинната вълна (различни цветове) за различните проблеми в определени зони.

С IPL може да се извършва и т.нар. „фотоподмладяване“. Кожата става нежна, гладка, порите се свиват, тенът се изравнява. Стареенето на кожата се забавя. Резултатите не са толкова драматични както при аблативния (лазерния) ресърфейсинг, но се постига значително освежаване.

Предимствата – пациентът не се откъсва от ежедневните си занимания, може да провежда терапията по време на обедната си почивка и да се върне незабавно на работа.
За контакти : Славина Дончева, 0887700480