Инжекционни процедури 31.05.2016 – Posted in: Естетика – Tags: , , , , ,

Care of beauty

 

 

 

 

 

Инжекционните процедури представляват въвеждане на вещества в кожата, най- често с игла. Те се разделят на мезопроцедури и попълващи процедури.

Мезотерапията е метод познат от 60- те години на миналия век създаден с цел обезболяване, а днес се прилага за хидратация, освежаване, както и в борбата с нежеланата пигментация. Прилага се ръчна и апаратна мезотерапия като апаратната /може да се прави с мезопистолет/. Най-често с езотерапия се третира лицето, шията и деколтето и гърба на ръцете.

Филъри- /пълнители/ най-често те се прилагат за подобряване на лицевите и телесни обеми, като по-рядко повлияват качеството на кожата. Разделяме ги на временни и постоянни. Последните години науката доказа категорично, че постоянните филъри водят до усложнения и затова те почти не се прилагат. Резербируемите филъри разделяме на обемизиращи и тъканно стимулиращи. Най-често прилагащ обемизиращ филър е на базата на хиауронова киселина, който промени живота на дамите и стана най-прилаганата процедура в естетичната медицина.

Хиауроновата киселина е молекула в групата на захарите, която нормално се съдържа в човешкото тяло /кожа и хрущяли/ и нейното съдържание намалява с възрастта. Най-често се използват умрежени хиауронови филъри което ги прави по-стабилни дълготрайни. Най-често хиауроновата киселина се използва за запълване на бръчки , за ремодолаж овала на лицето, скулите, уплътняване на устните подобряване на тъмните кръгове под очите финните бръчици около устата ,както и за повдигане на хлътнали белези.

Втората група тъканно стимулиращи резербируеми филъри са със сравнително по-нова генерация продукти. След инжектирането те провокират собствен синтез на съединителна тъкан – колаген и еластин. За производството на тези продукти се използват молекули с дългогодишно приложение в хирургията, произвеждат се от веществата на резербируеми хирургични конци- полимлечна киселина, поликапролактон или калциеви частици.

В инжекционните процедури влизат и моделатурите на мускулна активност такъв е ботулиновият токсин. Този токсин е едно вълшебно лекарство, което се прилага в медицината от десетилетия. Въведено е от американски офталмолог, който лекува кривогледство. Невролозите го използват за кривошийство. Ботулиновият токсин намалява активното мускулно движение, подобрява мускулните спазми и респективно изглажда бръчките над активно движещият се мускул. В естетичната медицина се прилагат минимални, безопасни количества.

Дерма Експерт Студио разполага с квалифициране екипи от специалист в естетичната медицина, дерматолози, хирурзи, дерматохирурзи със солиден практически опит и експертни познания.

За допълнителна информация, не се колебайте да се свържете с нас :

Славина Дончева,0898220251,0887700480