Фотоепилация по метода E – Light 20.06.2016 – Posted in: Естетика – Tags: , , , ,

reaction_cellulit

 

 

 

 

 

 

E light
Апаратурата съчетаваща в себе си едновременно IPL (Intense Pulsed Light) и RF (Radio Frequency) технологиите е позната още като ‘E light’ или ‘elos’ апаратура. Тя е най-новото достижение в света на неоперативната, естетична медицина.

Тази технология обединява IPL и RF в двуполярно-радиочестотна електромагнитна вълна. Докато IPL технологията действа на ниво епидермис (най-горният слой на кожата), то RF технологията прониква през епидермиса и действа на ниво дерма (средният слой на кожата). Поради едновременното действие на тези две технологии с E light апаратите се постига до два пъти по-висока ефективност при някои козметични процедури в сравнение с IPL апаратите.

Що се отнася до фотоепилацията E light има редица предимства пред IPL технологията:

* RF – енергиен, топлинен източник, който е с висока степен на контрол – работи съвместно с източника на оптичната енергия.

* Позволява употребата на светинната енергия на такова ниво, което е безопасно за всички типове кожа (по-малко оптична енергия в сравнвние с обикновените Лазери или IPL-и).

* Няма риск от епидермални нарушения и за получаване на дисхромия (типична предимно за тъмен тип кожа).

* С голяма точност определя “презатоплените”, от оптичната енергия, участъци и ги охлажда.

* Осигурява по-добро проникване за постигане на по-добри резултати.

* За разлика от Лазерната и IPL техологии ПРЕМАХВА УСПЕШНО КОСМИ С МИНИМАЛНО КОЛИЧЕСТВО МЕЛАНИН В ТЯХ.

 

КАК РАБОТИ?

 

Напъно безвреден и безболезнен свeтлинен импулс се насочва към дадената зона от кожата, след което бива абсорбиран от фоликулата и луковицата на косъма под формата на топлина. Това рязко увеличаване на температурата разрушава фоликулата и луковицата и възпрепятства повторния растеж на косъма без да уврежда тъканта около косъма (поради ефекта на селективната термолиза).