Фотоподмладяване 16.11.2016 – Posted in: Естетика – Tags: ,

29_2_letterbox
Много хора непрекъснато имат проблеми с кожата на техните лица. Това включва зачервяване, фини бръчки, по-дълбоки бръчки, разширени пори и др. Такъв тип кожни проблеми се причиняват от излагането на слънце, генетични фактори и т.н. Чрез фотоподмладяването може да се справите с тези ефекти, като подобрите вида на вашата кожа.Има много начини да третирате тези проблеми – химичен пилинг или процедури с продукти за домашна употреба. Разбира се някои от тези методи могат да предизвикат болка и дискомфорт на пациентите, както и дори дълъг възстановителен период след процедурите. Фотоподбладянването се превърна в лесна и ефективна процедура за повлияване на повечето от тези проблеми с кожата на лицето. За разлика от други методи, фтоподмладяването е по-мек и щадящ към кожата и по-бърз метод за постигане на ефект на подмладяване и по-здрав вид на кожата. Ако сте заитересован от подобряване на външния вид на вашето лице по по-бърз и щадящ начин, отделете време, за се запознаете с информацията, която ви осигурява DERMA.BG. Ние подготвихме тези страници с мисълта за вас. Колкото повече знаете, толкова по-добре ще се ориентирате в морето от процедури, което се предлага и вземете добре информирано решение дали тази процедура е подходяща за вас.

Процеса на фотоподмладяване:

Фотоподмладяването се осъществява посредством облъчване със светлинна енергия на определени участъци от кожата. Това се осъществява посредством специална апаратура. Облъчените участъци абсорбират светлинната енергия и това стимулира продукцията на нов колаген. Колагена помага за възвръщане на здравия вид на стареещата кожа. С образуването на нов колаген се заличават фините бръчки в третираните участъци. Фотоподмладяването може да намали зачервяването, което се наблюдава при розацея (хронично кожно заболяване). Процедурата отнема около 15 до 30 минути, в завсимост от площта, която трябва да се третира и се осъществява в кабинета на лекаря. Това прави напълно възможно да направите процедурата в обедната почивка и да се върнете към обичайните си ангажименти.

Кой е идеалния кандидат за фотоподмладяване?

Най-подходящите кандидати за фотоподмладяване са пациенти с:
 • Зачервени лица.
 • Фотоувредена кожа.
 • Хиперпигментации и разлики в пигментациите на лицето.
 • Разширени пори.
 • Реални очаквания за резултатите от процедурата.
 • Желание за подобряване на външния вид на кожата.
Това са само някои от критериите, които вашия терапевт ще вземе под внимание, за да определи дали сте подходящ кандидат за фотоподмладяване. Ако искате да установите дали сте подходящ за прцедурата, консултирайте се с вашия дерматолог.

Рискове и усложнения от процедурата?

Не са известни усложнения от прилагането на фотоподмладяване и поради това, процедурата се смята за безопасна. За разлика от пластичната хирургия на лицето, няма болка по време на самата процедура, нито след това. Повечето пациенти оприличават усещанията по време на фотоподмладяването като плясване с гумена лента по кожата. Клиентите, за които това е непоносимо, могат да помолят за локално обезболяващо средство и тогава няма да имат никаква болкова симптоматика. Единствените белези от тази процедура могат да бъдат зачервяване в някаква степен придружено от слаба болезненост, които след известно време изчезват напълно.

Възстановяване:

На практика не съществува след-оперативен диксомфорт, с изключение на зачервяване и леко залющване. Лицето може да изглежда като зачервено от емоции. Тези прояви изчезват бързо и без следа, като кожата получава много по-младежки и здрав вид. Лекарят може да ви инструктира да спазвате определен режим след процедурата, да избягвате определени средства за почистване на лицето и задължително да прилагате фотопротективен крем. За да получите най-добрия възможен резултат, следвайте инструкциите на вашия лекар.

Ще трябва ли да повторя процедурата?

Още след първата процедура се получава значителна промяна във вида на кожата. Разбира се това подобрение става все по-значимо с всяка следваща визита. За да се постигнат оптимални резултати, може да се приложат серии от пет до осем последователни процедури. Това зависи от кожния участък, който ще се третира и от тежестта на увреждане на кожата. Хубавото на този метод е, че отнема само половин час от вашия ден, така че необходимостта от множество процедури няма да ви отнемат много време.

Какъв резултат да очаквам след фотоподмладяването?

След завършването на курса от процедури трябва да се отбележи следното:
 • Кожата ще изглежда по-здрава.
 • Ще изглежда по-гладка и еластична.
 • Петната от слънцето ще изчезнат.
 • Размера на порите ще намалее.
 • Фините бръчки и по-дълбоките ще изчезнат или ще намалят размера си.
 • Кожата ще изглежда по-млада и жизнена.
 • За контакти : Славина Дончева, медицинска козметология и естетика
 • 0898220251,0887700480
 • www.derma-expert.eu