Магнитен резонанс – новате ера в антиейджинга 16.01.2018 – Posted in: Естетика – Tags: , , , , , , ,

AGAS – Израел разработи и патентова мощна MRL технология – единствената научно-доказана технология, известна със своята способност да прониква в дълбоките слоеве на кожата и да въздейства върху кожните клетки на молекулно ниво (ATP), за да ускори драстично процесите на подмладяване на кожата, ефект, който никоя друга технология не е успяла да постигне. Апаратът VMAX комбинира 3 различни технологии – магнитен резонанс, LED-фотонна терапия и микроток, което позволява да се покрие почти целия спектър от терапии за грижа за кожата.

VMAX подобрява кръвообращението, стимулира имунната защита на организма, релаксира нервната система, подмладява лицето. Магнитно-резонансната технология активира клетъчното обновяване и възстановява епидермалната структура.

Научно доказано е, че магнитният резонанс с магнитно поле 20 гауса и честота 15 херца влияе положително на кожата и я оздравява. Опитите доказват, че излагането на ендотелни клетки на действието на магнитния резонанс води до 7-кратно увеличаване на турболизацията, вследствие на което кръвта започва да се движи по-бързо, т.е. подобрява се кръвоснабдяването. Стимулира се и пролиферацията на ендотелните клетки. Под влияние на магнитния резонанс се увеличава и FGF2 (фибробластен растежен фактор) – увеличават се фибробластите, отговарящи за производството на колаген и еластин, и се подобрява еластичността на кожата.

Технологията има две важни предимства:

1. Въздействието върху FGF2 има пролонгирано действие и дълготраен ефект на подмладяване.

2. При магнитно-резонансна терапия на лицето се стимулират и клетките, които не са изложени пряко на въздействието на магнитния резонанс, т.е. влияе се не само на третирания участък, но и върху цялото тяло.

Апаратът разполага с 2 накрайника с магнитно-резонансната технология и маска, като единият накрайник работи и с микроток. Комбинацията от тези две системи позволява да се предоставят изключително ефективни лифтинг процедури.

Woman face before and after cosmetic procedure. Plastic surgery concept.