38 годишна история на Phyt’s 19.02.2012 – Posted in: Phyt`s – Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Жан Пол Лиопарт – основател на Phyt’s

Основателят на Phyt’s, следвайки стъпките на баща си на, 20 години се дипломира като ботаник. По- късно изучава Аромотерапия и завършва биология. Още от ранна възраст, Жан Пол Лиопарт осъзнал потенциалния вреден ефект на химичните съставки върху човешкото тяло. Мечтаел да създаде линия продукти, предназначени за кожа, които да са с висока концентрация на естествени активни съставки и естествени консерванти, без наличие на нефтени добавки и оцветители.
Работейки във фермата на баща си, той произвел  няколко лосиона и крема, които продал на местни хора. Последвал незабавен успех.
Тъй като продуктите му не съдържали консерванти, те били годни само няколко дни. Не след дълго му хрумнала брилиятната идея да използва опаковачна машина за медицински продукти.Купил една и започнал да пакетира кремовете и серумите в плътно затворени стъклени ампули за еднократна употреба. Този уникален метод позволява продуктите да са годни до 10 години, ако не се нарушава целостта на опаковката.
Разработка на  5 продукта за домашна грижа – Раждане на Phyt’s –Усъвършенстване на опаковането
Жан Пол срещнал проблем с опаковането на продуктите за домашна грижа, отказал да ги пакетира в пластмасови тубички, тъй като пластмасата е пориозен материал и активните съставки от кремовете му биха могли да разтворят пластмасовите молекули и да развалят целия продукт. Минало доста време докато накрая разработил „метало-пластмасови” тубички- пластмасова тубичка с алуминиева облицовка, което решило проблема на пластмасовата контаминация, а този вид опаковка също като при ампулите позволявал да се запази синергията между есенциалните масла и продуктите да са годни до 3 години, ако не се нарушава целостта на опаковката. Така в общи линии, нищо което не било според страндартите на Жан Пол или имало противоречие с философията на линията просто не се произвеждало за продажба.
Жан Пол – лидер  в областта на натуралната козметика
За Жан Пол търсенето на естествената красота никога не спира; – Лаборатории Phyt’s прогресивно се учат как да разработват нови текстури за цялото тяло – кремове, гелове, балсами серуми и масла, всички 100% натурални и адаптирани към специфичните потребности на всеки клиент. Линията включва анти- ейдж продукти, продукти за лице, отслабване и тонизиране на тяло , слънцезащитни и орални продукти, серия за скалп и коса, продукти за крака и дори балансиращ спрей за въздух.
В стремежа си да открие пълна хармония, Жан Пол е тествал всички продукти , за което получава сертификат органик и марката Phyt’s е наградена като една от първите в света получила неоспоримия етикет BIO.
Днес, цялата гама продукти – около 300 се произвежда в лимитиран размер партиди, които цели запазване на състава и качеството според сертификационните изисквания. Всички продукти се пакетират в стерилни ампули за еднократна употреба, а метода на пресоване запазва активните съставки.
Пътят на  Phyt’s от 100% естествени към 100% органияно сертифицирани съставки
Phyt’s трайно се е наложил като лидер в продуктите за кожа с органичен произход, верен на обещанието си да бъде насочен и използван от професионалните козметици.Избран е за най- популярната марка продукти за кожа за 2005 година, а през 2010 става No. 1 в козметичните студия  във Франция.
Phyt’s е в пълна хармония с Майката природа, като защитава вътрешния баланс и Вашата естествена красота без добавка на химикали. Нашата цел е да Ви предложим без компромис, най-доброто с доказани ефективни резултати от Майката природа.